GamEra satser på gjenbruk!

 

NRK besøkte oss onsdag 8. juni for å videreformidle vårt oppdrag om at gaming ikke trenger å være dyrt, og at det kan være bærekraftig og miljøvennlig. Her får du blant annet se tanken bak hele brandet vårt og hvordan vi bygger våre GOAT PC-er. 

 

Klikk her eller på bildet under for å se reportasjen på NRK!

 

PS: Innslaget om oss er nr. 9 i sendingen, og starter på 08:34. 

Vi er GamEra - the Game Changer!

 

For Pål Fredrik og Anders er GamEra drømmen om å bygge gaming-PC-er som gir alle den gode spillopplevelsen. Uansett alder og uansett pris. Vi i GamEra skal gjøre det billig – og miljøvennlig – å guide deg gjennom den tette gaming-PC-jungelen.

Bak fasaden hos PC-byggerne i GamEra, står to entusiastiske gamere. Pål Fredrik Berg fra Tønsberg og Anders Sildnes fra Larvik har bygd PC-er - og spilt – stort sett hele livet. 

Pål Fredrik startet sin gamer-karriere da han var tre-fire år gammel. Det startet med ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga 600 og en herlig Compaq-PC med Windows 95.

 

Anders begynte å spille PC-spill da han gikk på barneskolen og ble den heldige eier av en sliten VIC 20 og etterhvert en lettere brukt Commodore 64. Tida gikk og noen år senere, når studielån og stipend kom på konto, ble det PC for alle pengene.

Følelsen for spilling og den sterke opplevelsen av tilhørighet til gamingmiljøet gjelder for mange gamere. For gamere som Pål Fredrik kommer det tydelig fram. På hans høyre underarm er symbolene fra Playstation-logoen tatovert. Kanskje ikke så rart når han har brukt så å si hele livet på datamaskiner, skjermer, skjermkort, RAM, tastatur, nettverkskabler, hodetelefoner og gaming?

 

 

 

 

 

 

"Vi i GamEra skal spesialbygge PC-er som folk har råd til!
Og som gir en super spillopplevelse!"

 

- Profesjonell erfaring, pris og bærekraft

Berg og Sildnes møtte hverandre da de begge jobbet hos nettbutikken Komplett i Sandefjord. Der ble de kjent med hverandre da de bygde og solgte custom-PC-er, samt driftet nettbutikken.

Vi fant tonen og etter nesten femten år med bygging og salg av spesialbygde custom-PCer i flere avdelinger hos Komplett, kom vi sammen på en enkel, men genial idé. 

– Hva hvis vi kjøper inn brukte kontor-PC-er, fikser på dem og skreddersyr dem for gaming?

– Hvis vi håndbygger PC-ene? Blir de mye rimeligere for gamerne da?
– Hva hvis vi guider og hjelper folk skikkelig i jungelen av PC-utstyr?
– Dette må jo være utrolig miljøvennlig og bærekraftig?


– Må ikke være dyrt!

Spesialbygde, skreddersydde, håndbygde – eller custom-PC-er, som det heter på engelsk, er vanligvis ganske dyre. 

– Det må ikke være dyrt! sier Anders og Pål Fredrik og viser fram en PC de holder på å bygge om. Fordi denne PC-en blir spesialtilpasset for én type gaming, for eksempel Fortnite og Minecraft, blir også prisen kraftig redusert sammenlignet med andre custom-PC-er på markedet. 

Siden vi i GamEra kjøper brukte kontor-PC-er og bygger dem om, blir også prisen mye lavere. Bonusen i hele prosjektet er selvsagt bærekraft, miljø og gjenbruk. Kjøper du en PC fra GamEra, er du med på å spare miljøet, senke utslipp og bidrar til at kloden har det litt bedre.

 

– Skreddersyr PC-er for alle gamere

Som en av få PC-byggere, leverer altså vi i GamEra håndbygde PC-er for de som leter etter sin første PC. Du som leter etter den første PC-en til barnet ditt, men ikke kan, eller vil bla opp 20 000 kroner over natta, får nå et helt nytt tilbud.

Men GamEra er mye mer enn bare for såkalte entry eller casualgamere – spillerne som trenger sin første PC og skjerm aller aller mest. GamEra er også for alle andre gamere. Og spesielt for de mer kresne og erfarne spillerne. Dette tilbudet kommer noe senere. Send oss en e-post (post@gamera.no) hvis du vil vite mer!

- Proffe gamere

Med vår lange erfaring som PC-byggere for Komplett og med vår lidenskap for gaming, og gamingkultur, har GamEra kompetanse for å sette sammen drømme-PC-en for deg som er voksen og ute etter drømme-gaming-PC-en.

– Vi kommer til å bygge mange PC-er for dem som skal ha sin første PC, sier Anders og Pål Fredrik. – Men vi skal også bygge de aller beste spesialtilpassede gaming-PC-ene for de proffe gamerne, i alle prisklasser, med alle de ønskede spesifikasjonene, sier de med entusiasme i stemmene. Men igjen, dette tilbudet lanseres litt senere. Send en e-post (post@gamera.no) hvis du vil vite mer om high-end custom-PC-er!

 

- Pakker og utvalg

En viktig del av filosofien til oss i GamEra er å hjelpe og guide. 

– Folk skal kunne komme til oss og spørre. Vi vet, spesielt for foreldre, at det kan være vanskelig å vite hvilken skjerm man skal velge, hvilket tastatur. Hva er mHz, FPS, hvilket skjermkort trenger du? Dette skal vi hjelpe til med og kundene våre skal ende opp med gaming-pakker som passer til behovet.

 

- Panteordning

På sikt håper Pål Fredrik og Anders å kunne tilby panteordning for PC-er.

– Det ligger jo i tiden med hensyn til gjenbruk, miljøvern og klima. Hvis vi skal vi følge drømmen vår, er det helt naturlig at våre kunder kan komme med sin gamle PC og få noen kroner igjen, en slag panteordning, sier de. Panteordningen ligger også litt frem i tiden. 

– Vi kommer tilbake til det!
 

– En drøm

Barndomsdrømmen er gått i oppfyllelse. Pål Fredrik Berg og Anders Sildnes har startet sin egen PC-bygger-fabrikk i Sandefjord
 

 "Vi håper å bygge PC-er som kan oppfylle andres spilldrømmer."

Pål Fredrik Berg

Chief Executive Officer

palfredrik.berg@gamera.no

Anders Sildnes

Chief Technology Officer

anders.sildnes@gamera.no

Thomas A. Berg

Product Manager

thomas.berg@gamera.no

Juni N. H. Frizell

Web & Customer Service

juni.frizell@gamera.no

Eirik Løver

Chief Marketing Officer

 

eirik.lover@gamera.no