Krevende jobb

Vi som lever på jorda har en krevende jobb foran oss. En jobb som vi stadig blir minnet på som følge av alvorlige rapporter fra blant annet FNs Klimaplanel. Siste rapport nå sier at nye rekorder er satt innen fire av de viktigeste indikatorene, konsentrasjon av drivhusgass, havnivå, havtemperatur og havforurensing. Situasjonen er rett og slett alvorlig. Skal vi kunne snu dette så må det handling på lokalt nivå, det handler ikke lenger bare hva stormaktenes ledelse gjør, men hva den enkelte kan gjøre selv. Og gjør vi alle det lille ekstra så kan vi faktisk snu denne alvorlige trenden.

GamEra sparker inn dører!

GamEra har som mål å ta denne ekstremt viktige utfordringen virkelig på alvor, og sparke inn noen dører! Dette er også en medvirkende årsak til at GamEra ble grunnlagt, og  en av våre viktigste grunnverdier sammen med å gi flest mulighet til å game. Ikke bare skal vi gi brukte PC-er nytt liv og sette dem tilbake i kretsløpet igjen som rimelige Gaming PC-er, men vi skal også utfordre både oss selv og andre på alle måter vi kan innenfor bærekraft slik at vi forbruker våre ressurser forsvarlig og at vi er sikre på at vi gjør det vi kan for kloden vår. Vi kommer aldri til å bli perfekte, men vi skal prøve å bli så bra vi kan. Og gjør vi alle litt ekstra så er vi sikre på at sammen  vil vi utgjøre en forskjell som faktisk betyr noe.

 

Nedenfor har vi listet opp noen punkter som vi i GamEra har jobbet med, og vil jobbe enda mer med framover. Og målet vårt er at denne listen skal bli lang og full av gode og virkningsfulle handlinger.

 

GOAT Gaming PC-er

Våre GOAT Gaming PC-er består av litt gammelt og litt nytt ved at vi kombinerer en brukt kontor PC med et helt nytt skjermkort som innehar den aller nyeste skjermkortteknologien. På denne måten gir vi våre PC-er et nytt og forlenget liv, nå som gaming-PC. For hver solgte PC reduserer vi CO2-utslipp på hele 1 tonn og hindrer forbruk av andre kritiske naturressurser. Ved å kjøpe en PC fra GamEra tar man rett og slett et miljøvennlig valg.

 

Hjemme- og kontor-PC

Vi kaller det Hjemme- og kontor-PC, rett og slett for å gjøre det enkelt for deg som kunde å forstå at dette er PC-er som ikke er ment til gaming, men de passer derimot til det meste, bortsett fra gaming. Enten om det er en bedrift som ønsker å gjøre et bærekraftig valg og samtidig får mest mulig ytelse for pengene, eller om du trenger en PC eller MacBook til studiene, eller kanskje du rett og slett ønsker en helt enkel PC til nettbank og surfing på nettet. 

Det er mange fordeler ved å velge en gjenbrukt Non-Gaming PC, men en av de største fordelene er at du får en high-end PC til prisen av en ny low-end. Så istedenfor å gå til en av de store kjedene å kjøpe deres billigste PC-er, med lav ytelse, så kan du for eksempel få flaggskipet til Lenovo; X1 Carbon, til nesten samme prisen.

 

Nesten ny mobiltelefon og nettbrett

Det samme gjelder for mobiltelefon og nettbrett, hvor de fleste av oss klarer oss fint med fjorårets modell, eller året før det eller året før det. Våre "nesten nye" telefoner og nettbrett fremstår i meget god stand, og dekker de aller fleste behov. Enten om det er en tennåring som skal ha sin første telefon eller om du rett og slett ønsker et billigere alternativ til deg selv eller de ansatte.

 

Lager og kontorlokaler

Lokalene som GamEra befinner seg i er et såkalt miljøhus, hvor grønne tiltak er tatt på alle nivåer. Vi kan blant annet nevne at kun grønn strøm blir brukt, altså strøm som er produsert tilnærmet fritt for utslipp. Alle rom i lokalene slår seg automatisk av etter man har forlatt dem.
Alle ansatte har fokus på å forbruke så lite som mulig, og resirkulering er et krav når det kommer til avfall. Og flere ganger i året er det kampanjer med å komme seg til jobb med sykkel. Med fokus på miljø og helse.
GamEra benytter seg et robotlagersystem som heter Autostore. Ikke bare forenkler og effektiviserer dette driften av logistikkoperasjonen, men dette systemet drives så energieffektivt at det ikke bruker mer strøm enn en varmeovn på 1500W.

Logistikk

All emballasje som brukes når produkter fra GamEra sendes til våre kunder er resirkulerbare. Målet vårt er å bruke så lite plast som mulig. Men når det gjelder emballering av PC-er er dette nødvendig for å sikre at disse kommer hele fram og faktisk virker. Men da har vi valgt et materiale som er organisk og faktisk kan spises.

Alle lagermedarbeidere jobber etter mål om å sende så lite luft som mulig, det vil si at vi tilpasser emballasje til hver enkelt sending. På den måten får transporten plass til mer varer når de først er på veien.

Alle transportører som GamEra bruker har fokus på miljø og alle sjåfører går kurs for å kjøre så effektivt som mulig. Igjen for å forbruke minst mulig drivstoff underveis. Og der det er mulig å bruke elektriske kjøretøy gjøres dette så langt det lar seg gjøre. 

 

Leverandører

GamEra har som mål å utfordre og søke leverandører som fokuserer på miljø, og velger løsninger som er bærekraftige. 

 

Vi ønsker dine innspill

GamEra søker hele tiden etter å bli bedre og utvikle oss. Vi er på ingen måte perfekte, men vi prøver gjøre en forskjell. 
Og vi tar mer enn gjerne innspill dersom vi ikke lever opp til de forventningene vi har satt oss. Eller om det finnes andre oppgaver eller områder vi bør ta tak i. Da vil vi at du utfordrer oss på tilbakemelding@gamera.no