Discord for dummies (foreldre)

sist oppdatert 20. april 2022

 

Discord er den ultimate sosiale plattformen for gamere. Her kan du blant annet bli med i ulike fellesskap, snakke med venner både muntlig og skriftlig, og sepå streams eller streame selv. Dersom du er en newbie innenfor gamingverden (og du er over 13 år), er Discord det første du bør lage deg en bruker på. Det er helt gratis, og finnes som app du kan laste ned på både mobil og pc!

 

Hva er Discord?

Discord er en digital distribusjonsplattform designet for gaming-fellesskap. Den fokuserer på å la brukere kommunisere seg imellom ved bruk av tekst, bilde, video og lyd. Ifølge Wikipedia, hadde Discord i 2019 over 250 millioner brukere.

 

På Discord kan du legge til venner og snakke med disse privat, men også være med i såkalte "servere". Serveren du er med i kan være et sted der alle vennene dine er samlet for å spille sammen, dele ting og snakke, eller så kan det være for et spill, en streamer du følger eller et annet type fellesskap.

 

I serveren finnes det ulike "kanaler". Det vil si chat-tråder som hver passer for ulike ting. Det finnes også "Voice Channels" der folk snakker muntlig og hvor det også er mulighet for deling av skjerm eller å filme seg selv. Som regel vil administratoren i en server dele medlemmene inn i ulike roller, som gjør at vanlige medlemmer kan få moderatortilgang, eller tilgang til ulike kanaler og voice-kanaler. Særlig er det vanlig å la medlemmene sine få ulike roller basert på hvilke spill de kan spille, men det er helt opp til administratoren hva slags roller hen vil lage - det er bare fantasien som setter grenser på hva slags roller man kan ha og hvor mange.

 

 

Er Discord trygt?

Det er alltid en risiko når det kommer til nettsider og apper med åpne chatter. Den tryggeste måten å bruke Discord å er å kun akseptere venneforespørsler fra de du kjenner og delta i servere med folk du kjenner.

 

Om du får uønskede private meldinger fra noen, er det relativt enkelt å rapportere, blokkere eller fjerne meldingen. Hvis det for eksempel dukker opp spam eller reklame i DM-innboksen din, har Discord laget en rød knapp med "Report Spam" på. Trykk på denne når du ser meldingen, og da vil du rapportere meldingen, brukeren og fjerne den fra innboksen også. 

 

Discord Nitro & Discord Nitro Classic

Discord Nitro er et abonnement som koster ekte penger i appen som gjør at du kan få tilgang til noen goder og flere muligheter i appen. Det koster $9.99 per måned ($99.99 per år), og gjør at du blant annet kan booste favorittserverne dine, laste opp større filer og lage egne emojier du kan bruke rundt omkring i appen.

 

Discord Nitro Classic er et billigere abonnement for $4.99 per måned ($49.99 per år). Du får de samme mulighetene som Discord Nitro, men uten server boosts.

 

Les mer om de ulike abonnementene og hva de tilbyr her.