0

Hvordan sette opp en ny harddisk i Windows?

Slapp av! Det er heldigvis ganske enkelt med vår steg-for-steg-guide! Len deg tilbake, om kort tid er din ny harddisk klar for bruk.

 

At man trenger å utvide plassen på sin Gaming-PC er ikke unaturlig. Og den enkleste måten å gjøre dette på er å sette inn en ny harddisk. Å montere en harddisk inn i en PC er ganske enkelt. Men hvordan setter man den opp i Windows? 

 

  1. Koble til harddisken: Først må du koble den nye harddisken til datamaskinen din ved å bruke en SATA- og strømkabel, eller en ledig M.2 slot. 

  2. Åpne Disk behandling: Gå til startmenyen og skriv "Disk behandling" i søkefeltet. Velg "Disk behandling" fra søkeresultatene.

  3. Initialiser harddisken: Høyreklikk på den nye harddisken i Disk behandling og velg "Initialiser disk". Velg diskens partisjonsstil (MBR eller GPT) og klikk på "OK".

  4. Opprett en ny partisjon: Høyreklikk på det området hvor det står "U allokert" på den nye harddisken og velg "Ny enkel volum". Følg veiviseren for å opprette en ny partisjon på harddisken og velg størrelse og navn på partisjonen.

  5. Formater partisjonen: Etter at partisjonen er opprettet, høyreklikk på den og velg "Formater". Velg filsystemet (NTFS anbefales) og klikk på "OK".

  6. Harddisken er klar: Når formateringen er ferdig, er den nye harddisken klar til bruk. Du kan nå lagre og hente filer fra den nye harddisken på datamaskinen din.

Vi håper denne guiden var nyttig!

25.04.2023