0

Hvor mye lagringsplass trenger du på en Gaming-PC?

Når du skal velge størrelse på harddisken til Gaming PC-en din, kan det være vanskelig å vite hvor mye lagringsplass du faktisk trenger. I denne artikkelen vil jeg prøve å gi deg en idé om hvor mye lagringsplass du trenger, og hvor mange spill og filer du kan få plass til på en gjennomsnittlig harddisk.

 

 

Hvor mye lagringsplass trenger du?

En vanlig størrelse på en harddisk til PC i dag er rundt 500 gigabyte (GB). Dette er mer enn nok for de fleste brukere, og vil gi deg mer enn nok plass til å lagre alle filene dine. For de som har spesielt store lagringsbehov, kan man kjøpe harddisker med større kapasitet, helt opp til 16 TB eller mer.

Hvor mye plass tar spillene dine?

Når det gjelder spill, kan størrelsen på spillet variere veldig. La oss se på noen eksempler:

  • Fortnite: Dette populære Battle Royale-spillet krever omtrent 30 GB med lagringsplass.
  • League of Legends: Dette gratis Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) spillet tar opp rundt 8 GB med lagringsplass.
  • Roblox: Dette populære online spillplattformen tar opp ca. 2 GB med lagringsplass.
  • Call of Duty: Dette populære skytespillet kan ta opp opp til 125 GB med lagringsplass, avhengig av versjon og nedlastinger.

Som du kan se, varierer størrelsen på spillene ganske mye. Hvis du har alle disse spillene på PC-en din, vil det ta opp rundt 165 GB av harddisken din. Det er viktig å merke seg at dette ikke inkluderer noen oppdateringer til spillene, som kan ta opp enda mer plass.

 

 

 

Hvor mange bilder og dokumenter får du plass til?

Hvis du lurer på hvor mange bilder og dokumenter du kan lagre på en harddisk med 10 GB lagringsplass, kan du forvente å få plass til omtrent 3 000 bilder i høy kvalitet og noen tusen sider med tekstbaserte dokumenter. Hvis du tar mange bilder i høy oppløsning eller har mange store mediefiler, vil du kanskje vurdere å kjøpe en større harddisk for å ha nok plass til alle filene dine. Det er også verdt å huske på at disse tallene vil variere avhengig av størrelsen på bildene og dokumentene dine.

Fordeler ved å bruke sky-tjenester for lagring av filer

En annen måte å lagre filer på er å bruke sky-tjenester. Sky-tjenester gir deg tilgang til en stor mengde lagringsplass på internett, og du kan lagre og dele filene dine fra hvor som helst med en internettforbindelse.

En av fordelene ved å lagre i skyen er at du ikke trenger å bekymre deg for fysisk plass til en harddisk og at du kan unngå kostnader knyttet til å kjøpe ekstra lagringsplass. Sky-tjenester tilbyr ofte en rekke funksjoner som automatisk backup, deling av filer og samarbeid på dokumenter.

De vanligste sky-tjenestene inkluderer Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive og iCloud fra Apple. Disse tjenestene tilbyr forskjellige mengder lagringsplass til forskjellige priser, så det er viktig å finne en tjeneste som passer for dine behov og budsjett.

En annen fordel med sky-tjenester er at filene dine er beskyttet mot tap hvis din lokale harddisk skulle feile, eller hvis du mister eller ødelegger datamaskinen. Siden filene dine lagres i skyen, kan du alltid få tilgang til dem fra en annen datamaskin eller en mobil enhet.

Uansett om du velger å lagre filene dine lokalt på en harddisk eller i skyen, er det viktig å ha en god backup-løsning slik at du ikke mister dataene dine. Ved å bruke en kombinasjon av lokalt lagring og sky-lagring, kan du dra nytte av det beste fra begge verdener.

Oppsummering

En 500 GB harddisk vil være mer enn nok for de fleste brukere. Hvis du er en ivrig gamer og ønsker å lagre mange store spill på PC-en din, bør du vurdere en større harddisk, eller å supplere med en ekstern lagringsenhet. Det er også verdt å huske på at det ikke bare er spillene dine som tar opp plass på harddisken din. Bilder, videoer, programmer og andre filer vil også ta opp lagringsplass. Hvis du har behov for å lagre mange store filer, bør du vurdere å kjøpe en større harddisk eller å lagre filene dine i skyen.

Når du skal velge størrelse på harddisken din, er det viktig å tenke på fremtidige behov. Hvis du tror du vil trenge mer lagringsplass i fremtiden, kan det være lurt å kjøpe en større harddisk nå for å unngå å måtte oppgradere senere. 

 

Uansett hva dine lagringsbehov er, er det viktig å ha en god backup-løsning. Du bør alltid ha en kopi av viktige filer og dokumenter på en annen lagringsenhet eller i skyen, slik at du ikke mister dataene dine hvis noe skulle skje med PC-en din.

 

Jeg håper denne artikkelen har gitt deg en bedre forståelse av hvor mye lagringsplass du trenger på en harddisk til PC-en din. Husk å velge en størrelse som passer for dine behov og å sørge for at du har en god backup-løsning.

27.04.2023